fbpx

Peer to peer

Förslag på illustrationer till bok.

Peer to peer är ett uttryck som beskriver att få hjälp av någon som har erfarenhet av det du går igenom. Som enklare kan sätta sig in i, och dela med sig av erfarenheter ni båda har.

För mig förde ”peer to peer” mina tankar till fildelning av musik och film innan jag lärde mig detta. Men jag har ju även jobbat på datatidning så när jag läste wiki kände jag igen det lingot.

Wikipedia:

Ett P2P-nätverk (från engelskans peer-to-peer network, ”nät mellan likar”) eller icke-hierarkiskt nät, är ett datornätverk av sammankopplade noder som inte kommunicerar enligt klient-server-modellen. Detta innebär att man inte tilldelar olika datorer specifika roller i kommunikationen och att inga noder har några speciella privilegier gentemot de övriga, utan att alla noder i nätverket kan agera i alla roller (vara en peer).

Leave a Reply

Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro